8/2 – ”I CALLED HIM MORGAN” – Film 2 (Betyg 3,95/7 av 220 röstande)

Land: Sverige och USA. År: 2017. Regi: Kasper Collin. Medverkande: Larry Reni Thomas och Wayne Shorter m fl. Längd: 1 t 32 min

En snöig natt i februari 1972 sköts den framgångsrike jazzmusikern Lee Morgan till döds av sin sambo Helen, mitt under ett gig på en klubb i New York. Mordet kom som en chock för jazzvärlden, och minnet av den kvällen väcker fortfarande starka känslor hos de som kände paret Morgan. Efter ett imponerande detektivarbete har Kasper Collin hittat en exklusiv intervju med henne, gjord strax innan hon dog, som sätter hennes, hans och deras gemensamma liv i ett helt nytt ljus. Vi får även följa Lee Morgan tidigt i karriären då snygga kostymer, fräcka frisyrer, de senaste bilmodellerna och, förstås, snygga tjejer var viktigare än att göra en lyckad spelning. Filmen vibrerar av liv och högklassig jazz hela vägen fram till det dystra slutet.

Kasper Collins hyllade dokumentär, spännande som en thriller, om kärlek, jazz och ett svunnet New York har gjort succé på filmfestivaler i Italien, London och Kanada.

Vad tyckte kritikerna om denna film? Läs här

Om piawi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.