2/2- ”MIN PAPPA TONI ERDMAN” – Film 1 – BETYG 5,71/7 av 260 röstande


Land: Tyskland och Österrike 2016 Regi: Maren Ade Medv: Peter Simonischek, Sandra Hüller och Michael Wittenborn Längd: 162 min

Maren Ades ”Min pappa Toni Erdman” gjorde succé under filmfestivalen i Cannes i våras och allt jubel var berättigat. Filmen handlar om relationen mellan Winfried, en frånskild lärare med förkärlek för förklädnader och practical jokes och hans dotter Ines, en stel och tillknäppt arbetsnarkoman som tar sitt viktiga konsultjobb i Bukarest oljeindustri på största möjliga allvar.  När Winfried bestämmer sig för att överraska sin dotter med ett besök hos henne i Rumänien, för att förbättra deras relation och kanske mjuka upp henne lite, börjar en lång och mödosam prövning för Ines. Winfried har näm-ligen tagit med sig låtsaständer och peruk, och envisas med att dyka upp som ”konsulten och coachen Toni Erdmann” vid diverse av Ines middagar, möten och affärstillställningar.

”Min pappa Toni Erdmann” var inte bara höstens bästa film. Den är gränslös, obekväm, galet underhållande, överraskande och djupt, djupt originell.

Vad tyckte kritikerna om denna film? Kika här

Om piawi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.