Film 9: ”Augustilunch i Rom” 25/11-10 klockan 18.30

(Pranzo di Ferragosto) Italien 2008. Regi: Gianni Di Gregorio. Medv: Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Marina Cacciotti m fl. Längd: 72 min.

Sensommar i Rom med augustihetta och mycket turister. Gianni som fortfarande bor hos sin mor kan inte lämna henne för att resa bort. Han är en exemplarisk son som passar upp på sin gamla moder. Hans enda utflykter går till en lokale vinhandlaren där han har kredit. Problem med ekonomin har han också. När hyresvärden erbjuder ekonomisk lindring går Gianni med på att under en helg inhysa dennes mamma. Men det finns fler äldre damer som gärna också vill bli ompysslade av den generöse och matlagningsglade mannen. Damerna har skilda viljor och olika egenheter. Gianni har en utmaning att få alla damerna att samsas och fira Ferragostohelgen tillsammans.

Augustilunch i Rom är en komisk film med fin tonträff och humor. Valeria de Francisis som spelar Giannis moder är en pigg och spjuveraktig 93-åring. Regissören Di Gregorio spelar själv huvudrollen Gianni. En originell och livsbejakande film!

Om piawi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.